Bosanska 4, 21 000 Split, Croatia
tel. +385 21 537 272
tel. +385 21 344 688
fax. +385 21 531 722
email: domine@domine.hr
Zagrebačka banka: 2360000-1101679303

Zagreb: Predstavljena Ženska platforma 2011.

"Ženska platforma 2011.“ nastala je kao rezultat razgovora sa ženama diljem cijele Hrvatske, u 10 županija i 10 gradova, a jako su nam važne bile žene pripadnice manjinskih grupa – kao što su žene pripadnice nacionalnih manjina i žene s invaliditetom koje su u posebno teškom položaju u društvu", rekla je Mirjana Kučer, „Domine“, 27. rujna u Zagrebu na predstavljanju Ženske kampanje za unaprjeđenje sudjelovanja žena u izborima koje provode feminističke organizacije Centar za ženske studije te CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje zajedno s partnerskim organizacijama B.a.B.e.,  Domine, Delfin i CGI.

Ženska platforma predstavlja zahtjeve žena političkim strankama uoči parlamentarnih izbora 2011. godine, a nastala je kao rezultat konzultacija koje su sa ženama diljem Hrvatske vodile aktivistice partnerskih organizacija.

„Ženska platforma“ dio je projekta "Što žene žele? Ženski glasovi u parlamentarnim izborima 2011 godine" čiji je cilj promicanje ravnopravong sudjelovanja žena i muškaraca u izbornoj utrci kroz senzibiliziranje donositelja odluka, te otvaranje javnog prostora za iskazivanje interesa i potreba žena u cilju uključivanja rodne perspektive i stvarnih potreba žena u stranačke predizborne programe i javne politike.

Aktivnosti projekta su „Ženski manifest - Što žene žele od buduće Vlade“; zagovaranje prema javnosti i političkim strankama, nacionalna medijska kampanja, te rodna anliza izbora. Očekivani rezultati su unaprijeđeno sudjelovanje žena u izbornoj utrci kroz otvaranje mogućnosti za dijalog s potencijalnim nositeljima vlasti, te time i donositeljima odluka i politika, uz otvoranje javnog prostora za iskazivanje i vidljivost interesa i potreba žena; te uvažavaje rodne perspektive u političkim strankama u kreiranju stranačkih programa i javnih politika.

Trajanje provedbe projekta je 12 mjeseci, uz financijsku potporu Vladinog ureda za ravnopravnost spolova RH.


Ženska platforma

 

Više o predstavljanju Ženske platforme pročitajte na linkvima

http://www.libela.org/vijesti/2213-zene-na-liste-zenske-zahtjeve-u-programe/

http://www.libela.org/korisno/sto-zene-zele-296/

 

print pdf mail