Bosanska 4, 21 000 Split, Croatia
tel. +385 21 537 272
tel. +385 21 344 688
fax. +385 21 531 722
email: domine@domine.hr
Zagrebačka banka: 2360000-1101679303

Sretni blagdani i uspješna Nova godina!

U protekloj smo godini bile posebno inspirirane te smo osmislile i provele čitav niz aktivističkih i volonterskih akcija kao i novih projekata i programa čija se provedba nastavlja i u 2018. godini. 

U Novu godinu ulazimo s osnaženim timom i sve većim brojem volonterki i volontera koje nam se iz akcije u akciju pridružuju. Naš će rad i dalje biti usmjeren na direktnu podršku ženama, javno zagovaranje poštivanja i zaštite prava žena u svim područjima privatnog i javnog života, te na programe istraživanja i edukacije namijenjenih prije svega ženama i mladima.

Staru 2017. pamtit ćemo po fantastičnim akcijama i porukama koje smo poslale. Jedna od najupečatljivijih akcija je bila Žene Splita za sve žene svita u sklopu koje je održan i  Noćni marš za prava žena  pod geslom: računajte na otpor. U travnju smo krenule s akcijom Mjesečnica - 28 dana aktivističko-umjetničke intervencije u javnom prostoru u skolopu koje su održane brojne akcije poput: Kondomi lete u nebo, Tjedan 99 crvnih intervencija i Strah od pletenje. Ponosne smo i zbog toga što je naša članica i suradnica Sandra Mitrović Nikšić, na naš prijedlog, imenovana vanjskom članicom Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora.
U ovoj godini smo započele sa Job Clubom za nezaposlene žene te se nadamo kako ćemo ga jednako uspješno nastaviti i u slijedećoj godini.
U suradnji s Krav Maga centrom u Splitu smo organizirale tri seminara samoobrane za žene na kojima je sudjelovalo gotovo 50 žena. Seminar je, kao i akcija Crvene Cipele, bio dio ovogodišnjih aktivnosti u sklopu 16 dana aktivizma.
Godinu smo završile performansom ''Sluškinjina priča'', koji se održao na zadnji dan zasjedanja Hrvatskog sabora istovremeno u Splitu i Zagrebu. Na taj način smo podsjetile da sudbina nekih žena u Hrvatskoj nije daleko od sudbine žena iz navedenog romana te kako je prošla još jedna godina u kojoj Istanbulska konvencija nije ratificirana.

Nadamo se da ste i vi zadovoljne i zadovoljni proteklom godinom, a želimo i vama i nama još bolju, uspješniju i sretniju 2018.

Sretni blagdani i sretna i uspješna 2018. godina od udruge Domine!

print pdf mail