Bosanska 4, 21 000 Split, Croatia
tel. +385 21 537 272
tel. +385 21 344 688
fax. +385 21 531 722
email: domine@domine.hr
Zagrebačka banka: 2360000-1101679303

Podnošenje zahtjeva za stambeno zbrinjavanje žena žrtvi nasilja i žrtvi obiteljskog nasilja

U tijeku je redovan rok za podnošenje novih i nadopunu postojećih zahtjeva za stambeno zbrinjavanje u 2018. godini, otvoren do 15. veljače 2018.

Zahtjevi i nadopune postojećih zahtjeva za Splitsko-dalmatinsku županiju predaju se Uredu državne uprave SDŽ (Vukovarska ulica 1).

 

Upute za podnošenje zahtjeva za stambenog zbrinjavanje:

OBAVIJEST UREDA DRŽAVNE UPRAVE U SDŽ ZA STAMBENO ZBRINJAVANJE ZA 2018.g.

Obrasci (Služba za imovinsko pravne poslove):

Zahtjev za stambeno zbrinjavanje na području posebne državne skrbi

Izjava o vlasništvu/suvlasništvu nekretnina

Prethodni obrasci su standardni i nemaju kategoriju da li je podnositeljica žrtva nasilja (uključujući nasilja u obitelji). Zato je važno da priložite dodatni dopis (može i na običnom listu papira – nebitna je forma) u kojem ćete navesti - vaše osobne podatke, kome šaljete (prepišete sa standardiziranog obrasca – u našem slučaju Ured državne uprave SDŽ) i naslovite:

„Hitan zahtjev za stambenim zbrinjavanjem žrtve nasilja nad ženama i nasilja u obitelji sukladno Konvenciji VE o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji te Mjeri 1. Nacionalne strategije zaštite od nasilja u obitelji - Osiguranje stambenog zbrinjavanja djece i odraslih osoba žrtava nasilja u obitelji“

Na dopisu je preporučljivo detaljno objasniti situaciju i ukoliko imate priložiti dokazne materijale (kao što su presuda o proživljenom nasilju, zapisnik policije i sl.). Ukoliko nasilje nije evidentirano, svakako detaljno objasnite situaciju u kojoj se nalazite, potkrijepite dokazima koje imate (poput nalaza od liječnika, povijest posjeta nadležnom centru za socijalnu skrb i sl.) te se pozovite na moguće svjedoke. 

Dodatni obrasci:

Lista obvezne dokumentacije

Lista dodatne dokumentacije

print pdf mail