Bosanska 4, 21 000 Split, Croatia
tel. +385 21 537 272
tel. +385 21 344 688
fax. +385 21 531 722
email: domine@domine.hr
Zagrebačka banka: 2360000-1101679303

Održano predavanje o psihološkim aspektima nasilja za korisnike u Imotskom

U srijedu, 7. veljače, s početkom u 11 sati u Pučkom otvorenom učilištu u Imotskom održano je predavanje na temu: "Psihološka pozadina nasilja u vezama, kako ga prepoznati i što učiniti?".

Cilj predavanja, koje je održala prof. Dina Linda Veronika, psihologinja u našem Savjetovalištu i u Udruzi za palijativnu skrb Split, inače psiho-terapeutkinja za cilj je imalo ukazati na važnost prepoznavanja nasilja te pronalaženja adekvatnog odgovora društva kroz prevenciju i zaštitu. U svom predavanju prof. Veronika istaknula je da su u obitelji žrtve nasilja ne samo oni koji neposredno trpe nasilje, već i oni koji nasilju svjedoče, a to su najčešće djeca, što na njih ostavlja trajne posljedice i doprinosi usvajanju nasilja kao obrasca ponašanja i odnosa.

Predavanje je održano u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Imotski, a dio je šireg partnerskog programa Savjetovalište za žene žrtve nasilja i žrtve obiteljskog nasilja, koji udruga Domine provodi od sredine prošle godine u partnerstvu s udrugama ZvoniMir iz Knina, Deša iz Dubrovnika, te s centrima za socijalnu skrb iz Imotskog, Drniša i Korčule. jedan od ciljeva projekta je podići standarde kvalitete socijalne usluge podrške ženama i žrtvama nasilja u obitelji.

Nakon predavanja o problematici nasilja prof. Veronika govorila je i za Radio Imotski, te smo najavile nove aktivnosti i predavanja tijekom mjeseca ožujka.

print pdf mail