Bosanska 4, 21 000 Split, Croatia
tel. +385 21 537 272
tel. +385 21 344 688
fax. +385 21 531 722
email: domine@domine.hr
Zagrebačka banka: 2360000-1101679303

Reproduktivna Pravda za pravednije društvo – stručna konferencija u Rijeci

U Rijeci smo u petak, 26. listopada sudjelovale na stručnoj konferenciji "Reproduktivna pravda za pravednije društvo". U uvodnom izlaganju naša Mirjana Kučer govorila je o kontinuitetu ženskog otpora te pokušajima zabrane i smanjenja stečenih prava žena na seksualno i reproduktivno zdravlje.

Udruga Pariter objavila je na konferenciji publikaciju "Reproduktivna pravda za pravednije društvo" istog naziva, a koja je dostupna koja je održana 26. listopada 2018. godine u organizaciji Centra za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci i PaRitera. Publikacija je dostupna na web stranicama www.pariter.hr u formi interaktivnog PDFa, dok je fizičku kopiju moguće besplatno preuzeti u uredu PaRitera na adresi Janeza Trdine 7 u Rijeci.

Publikacija sadrži stručne tekstove autorica, od kojih su neke izlagale i na samoj konferenciji dr. sc. Ana Marije Sikirić, Karoline Leaković, Anite Budak, Petre Bezjak, Daniele Drandić, Helene Rašić Radauš i Ane Šuman, Lane Vidmar, Monice Marić i Monice Marić Topalović, Jane Ažić i Matee Krmpotić, uz predgovor urednica Ive Davorije i Marinelle Matejčić.

Na kraju izlaganja Mirjana Kučer istaknula je da su reproduktivna pravda zapravo drugo ime za socijalnu državu u kojoj su socijalne politike, zapošljavanje, zdravstvena skrb i mirovine kreirane u skladu s načelima ravnopravnosti spolova i jednakih mogućnosti. Organizatorice konferencije su udruga Pariter i Centar za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci.

photo: Pariter i Domine

#prekinimoošutnju
 

print pdf mail