Bosanska 4, 21 000 Split, Croatia
tel. +385 21 537 272
tel. +385 21 344 688
fax. +385 21 531 722
email: domine@domine.hr
Zagrebačka banka: 2360000-1101679303

Press konferencija povodom još jednog brutalnog premlaćivanja žene u splitu

24.7. ispred uprave Grada Splita (Banovina) održale smo Press konferenciju povodom još jednom brutalnog premlaćivanja žene u našeg Gradu i Županiji.  Za Domine govorile su Mirjana Kučer, Karmela Šegvić i Blanka Čop.

Naime, 19. srpnja, ispred poznatog splitskog kluba Central u ranim jutarnjih satima brutalno je premlaćena 20-godišnjakinja. Ovim povodom smo pred Banovinom tražile od Gradonačelnika i Župana da nas prime kako bismo raspravili problem nasilja nad ženama i nasilja u obitelji prema kojem ni Grad, ni Županija nemaju adekvatnu politiku i ne ulažu dovoljno napora da bi se nasilje spriječilo, a žrtve zaštitile.

Neugodno smo iznenađene što je, nakon još jednog slučaja nasilja i brutalnog premlaćivanja žene, izostala reakcija Grada i Županije. Grad ima Povjerenstvo za ravnopravnost spolova, ali ni ono nije reagiralo, kao ni izabrani predstavnici lokalne vlasti.

Isto tako, Splitsko-dalmatinska županija, uz Međimursku je jedina u Hrvatskoj koja u županijsko tijelo za praćenje nasilja nad ženama i nasilja u obitelji nije imenovala predstavnice organizacija civilnog društva koje direktno rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama obiteljskog nasilja, a što je bila obvezna prema važećim odredbama Istanbulske konvencije.

Zahvaljujemo se novinarima/kama koji/e su se odazvali/e našem pozivu!

Press konferenciju možete vidjeti na Facebook stranici Domina ili klikom na link.

 

print pdf mail