Bosanska 4, 21 000 Split, Croatia
tel. +385 21 537 272
tel. +385 21 344 688
fax. +385 21 531 722
email: domine@domine.hr
Zagrebačka banka: 2360000-1101679303

Završena prva godina provedbe trogodišnjeg programa podrške ženama preživjelim nasilje

S krajem svibnja završila je prva godina provedbe projekta „Mreža ženske podrške – širenje mreže socijalne usluge podrške ženama žrtvama nasilja i žrtvama obiteljskog nasilja na području Dalmacije“.

Program se provodi u partnerstvu s centrima za socijalnu skrb Supetar, Ploče i Zadar (podružnice Gračac i Obrovac) te s udrugama Centar za društveno-humanistička istraživanja iz Zadra i Žene Kosovske doline, Uzdolje, Biskupija).  Tijekom prve godine  educiran je veliki broj volonterki za rad sa ženama preživjelim nasilje te je formiran tim volonterki za podršku u kriznim situacijama. Isto tako osnažene su volonterke za podršku ženama preživjelim nasilje i obiteljsko nasilje na područjima gdje do sada takva izvaninstitucionalna usluga nije postojala te je dodatno podignuta svijest o važnosti sprječavanja i borbe protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Posebno vrijedan doprinos je razvijen model integracije žena po izlasku iz skloništa uz volontersku podršku drugih žena te je kroz istraživački program udruge Domine napravljena pilot analiza proračuna grada Splita s  obzirom na primjenu rodno osjetljivog proračuna u kreiranju lokalnih javnih politika sprječavanja i borbe protiv nasilja nad ženama te je metodom životnih priča započeto istraživanje o iskustvima žena u sigurnim kućama i skloništima, a s obzirom na kvalitetu i vrstu usluge, odnosno stupanj zadovoljstva samih korisnica s obzirom na njihove potrebe.

Program „Mreža ženske podrške – širenje mreže socijalne usluge podrške ženama žrtvama nasilja i žrtvama obiteljskog nasilja na području Dalmacije“ kojeg financira MRMSOSP.

print pdf mail