Bosanska 4, 21 000 Split, Croatia
tel. +385 21 537 272
tel. +385 21 344 688
fax. +385 21 531 722
email: domine@domine.hr
Zagrebačka banka: 2360000-1101679303

Program Unije CERV - online prezentacija

 Petra Sinovčić sudjelovala je u ponedjeljak, 21. prosinca na online prezentaciji u organizaciji Ureda za udruge Vlade RH posvećenu predstavljanju programa EU, CERV (Citizens, Equality, Rights and Values) odnosno Građani, jednakost, prava i vrijednosti. Cilj je prezentacije bio upoznavanje zainteresiranih predstavnica-ka udruga o mogućnostima financiranja u novom financijskom razdoblju 2021.-2027. godine.

Ured za udruge Vlade RH u svojstvu Nacionalne kontakt točke predstavio je novi program Unije, Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV): njegove ciljeve, tematska područja i mogućnosti financiranja putem jedinstvenog portala za prijavu projektnih prijedloga Funding and Tender Opportunities u novom financijskom razdoblju 2021.- 2027.

U prvom, uvodnom dijelu program je predstavila Željka Markulin, kao predstavnica Nacionalne kontakt točke Programa, Ureda za udruge Vlade RH. U sklopu predstavljanja, održana je jednosatna panel rasprava pod nazivom CERV-Ulaganje u temelje Europske unije sa zanimljivim gostima koji su dali uvid u najveće izazove s kojima se Hrvatska susreće u promociji temeljnih prava i vrijednosti iz različitih perspektiva. Sudionici panel diskusije Tatjana Vlašić, zamjenica pravobraniteljice za ljudska prava, izv.prof.dr.sc. Snježana Vasiljević, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu te Ivan Novosel, programski direktor Kuće ljudskih prava razmijenili su razmišljanja oko ključnih tema i potrebnih koraka kako bi Hrvatska bila što uspješnija u provedbi međunarodnih konvencija i nacionalnih i EU strategija u sljedećih sedam godina.

Program Građani, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values Programme – CERV) pokriva područja dosadašnjih programa Unije Europa za građane, Prava, ravnopravnost i građanstvo i DAPHNE. Ovo je najveći program Unije do sada namijenjen zaštiti i promicanju prava i vrijednosti ugrađenih u temeljne Ugovore i Povelje EU-a: vladavini prava, demokraciji, građanskoj participaciji, temeljnim pravima, transparentnosti, dobrom upravljanju te borbi protiv svih oblika nasilja, kroz pružanje financijske podrške neprofitnom i javnom sektoru.

Ured za udruge Vlade RH djeluje kao nacionalna kontakt točka CERV programa, zadužena za informiranje i educiranje o Programu, jačanje njegove vidljivosti u Republici Hrvatskoj te pružanje tehničke podrške prijaviteljima i provoditeljima projekata.

print pdf mail